Mickey for the win

November 16, 2017 Mon P'tit Coeur 2 Comments

Iedereen heeft idolen in de blogwereld die je heel graag ook eens in het echt wil ontmoeten. Bij de lancering van het boek 'Stof voor durf-het-zelvers 3' werd dit werkelijkheid (als voor velen onder ons, denk ik ;)). Het boek moest en zou zeker in mijn naai corner pronken.

Annick en Griet zijn één van mijn idolen en naaivoorbeelden. Wat zij allemaal vanonder hun naaimachine laten rollen... Het zijn telkens één voor één prachtige creaties. Een bonus voor mij dat ik ze ook eens in het echt heb gezien op 15 oktober bij de lancering van hun boek.

Het SVDHZ3 boek is er eentje van formaat. Dit mag gewoon niet ontbreken in je boekencollectie. Het bevat meerdere hoofdstukken en voor elk wat wils. Van het eerste hoofdstuk kan ik jammer genoeg niet meer genieten. Het 'mini' hoofdstuk is bij ons afgerond. Over naar het 'midi' gedeelte.Toen ik de rechte jurk zag, was ik al aan het dromen van de mogelijkheden. Ik heb een prachtstofje aan de kant liggen dat ik direct als perfecte match zag. Alleen zei het stemmetje in mijn hoofd om toch eerst een proefversie te maken.In mijn stoffenvoorraad had ik nog een grote lap jeansstof liggen. En toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Enkel bij de rugsluiting had ik wat twijfels. Een lint als sluiting... Ken je kind, weet je wel. ;-)
Na wat brainstormen koos ik ervoor om de rugopening te verminderen en gebruik te maken van twee elastiekjes en twee knopen. Perfect voor onze poppemie.Ik had nog een Mickey patch liggen en aangezien de stof geen print heeft, vrolijkt deze direct het kleed wat op. Yes, direct wat punten scoren bij dochterlief die verzot is op Mickey. Bij Veritas vond ik dan ook nog eens Mickeyknopen. Ik voelde het al, dit wordt een schot in de roos bij Jade.

Veel hartjes voor het nieuwe kleedje. <3


En ja hoor, eerst knuffelde ze haar nieuw kleedje gevolgd door "Mag ik dit morgenvroeg aandoen, mama?" I love it when a plan comes together. :-)
Hier komt zeker een vervolg op met het stofje dat ik oorspronkelijk in gedachten had.

Is het nu genoeg, mama? *schaterlach*


Patroon: rechte jurk met trompetmouwen uit Stof-voor-durf-het-zelvers 3 (by Annick en Griet)
Stof: Stoffenspektakel
Elastiek, knopen en patch van Mickey: Veritas

You Might Also Like

2 comments:

  1. Maar zeg, zo een lieve woorden... Vele hartjes voor jouw meisje en haar mooie jurkje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je. Je hebt er in elk geval een grote fan bij. Jade is zo blij met haar jurkje. Jammer dat je soms het resultaat niet zo goed op foto ziet. Je zou het echt moeten kunnen zien en voelen. ;-)

      Delete