A fancy dress in an hour or less

December 28, 2015 Mon P'tit Coeur 3 Comments

Onder het motto 'een vrouw nooit teveel kleedjes in haar kast hangen', begon ik mijn zoektocht naar een simpel maar toch stylish kleedje. Toen ik de post van MissWobie voor 't eerst las, wist ik meteen dat ik dit exemplaar ook aan mijn garderobe wou toevoegen. 

Adhering to the basic principle of 'a woman can never have too many dresses in her wardrobe' I started searching for a simple yet stylish dress. When I read the blog post of MissWobie for the first time I knew I wanted to add that to mine.

Eerlijkheid gebiedt me wel toe te geven dat ik er de eerste keer er "net iets langer" aan heb gezeten dan Miss Wobie. Ahum... Intussen zit het me al goed in de vingers en is dit patroon pure fun om te maken... En dragen! Het is casual en tegelijk feestelijk maar vooral het voelt als een tweede huid. Ik zou er elke dag in rondlopen. ;)

In all honesty I have to admit that the first time it did take me "slightly more" than one hour. Ahem... But in the meantime I've made it my own and it's really pure fun to make... And wear! It's casual yet festive and feels like a second skin. I'd walk around in one ever day really. ;)


Het kleedje maakte ik in de 'luxe-tricot' die ik bij Stoffen Verkempinck kocht: de donkerblauwe versie die je hier ziet, een groene en een donkerpaarse. Nooit te veel zei ik toch ;)

I made the dress in 'luxury tricot' I picked up at Stoffen Verkempinck: the dark blue version you see here, a green one and a gorgeous dark purple. I did say never too many. ;)


Voor degenen die nog niet overtuigd zijn, probeer het echt uit. Je zal merken dat dit kleedje een must wordt in je kast en ik verzeker je dat het tot één van je toppers zal behoren. Bij mij alleszins toch. 

Should you not be convinced yet, do try it yourself. You'll not only wonder how you could have gone without one in your wardrobe, I'd even bet it'll be part of your favourites. At least it is for me.

Het patroon bestaat uit een versie voor een topje en een kort kleedje. Indien je lang wil, moet je het enkel verlengen. Ik deed er voor het basiskleedje wel al 10cm erbij aangezien het anders voor mij met m'n 1m75 vrij kort uitvalt. 

The pattern comes in a top version and a short dress. If you want a long version, you just need to extend it. I did add 10cm to the basic dress already because on me and my 1m75 it was on the short side.

Patroon/pattern: Cowl dress by Burda
Stof/ fabric: Verkempinck (Zandvoorde)

You Might Also Like

3 comments:

  1. Heel mooi in dat donkerblauw :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Zeker proberen. Het is de moeite waard en zal tot één van je favoriete patronen behoren. :)

      Delete