Kerstcadeautjes made with love

January 03, 2016 Mon P'tit Coeur 1 CommentsWanneer de feestdagen in zicht komen, zijn er altijd wel mensen die last minute cadeautjes shoppen. Ik hoor niet bij deze groep. :)

Ik spits door het jaar heen mijn oren om ideetjes op te doen en koop vrij vroeg de cadeautjes in. Dit om de rush op het einde van het jaar te vermijden en de feestdagen 'zen' te beginnen en door te komen. Bijkomend voordeel is dat ik dan er de dingen kan uitkiezen waar ik iemand echt plezier mee kan doen en het niet 'zomaar' een cadeautje is.

When the year-end holidays are upon us, there's always people who need to go last minute gift-shopping. I'm not one of them. :)

Throughout the year I always listen carefully to get my ideas and buy my gifts quite early. That helps avoiding that rush at the end of the year and start and make it through the holidays 'Zen'. Added advantage is that I manage to pick things where I can really make someone happy with and they're not 'just another gift'.

Dit jaar stelde zich echter een terugkerend probleem. Voor mijn stiefvader is het écht niet gemakkelijk om iets voor te kopen. Je kent dat fenomeen waarschijnlijk wel: iemand die alles al heeft en zoniet kopen ze het zelf. Ja, mijn stiefvader behoort tot deze groep. Wat geef je die lieve man dan?

This year however I did face a recurring issue. My stepfather really isn't easy when it comes to buying a gift. You might know the phenomenon: someone who really has everything he needs and if he misses something, he just goes out and buys it. My stepfather is one of those people, so what do you get that sweet man?

Een tijdje geleden kocht ik een canvas stof bij Liesellove. Aanvankelijk wist ik niet echt wat ermee aan te vangen tot het figuurlijke lampje begon te branden. Waarom geen kussens maken voor in de zetel?

Some time ago I bought this canvas fabric from Liesellove. Initially I didn't really know what to do with it until that figurative light bulb went on. Why not make some pillows out of it for the sofa?


  
Uit een lap stof van een meter bij 1m50 kreeg ik net twee kussens van 50x50 eruit en eentje van 40x40, De kussens zijn afgewerkt met zwarte paspel en een blinde rits.

Out of a piece of fabric of 1m by 1m50 I just got two 50x50 pillows and one 40x40. I finished them off with black piping and a blind zipper.Mijn stiefvader was heel blij met zijn kerstcadeau, Het mooiste voor mij was dat hij dacht dat de kussens gekocht waren, Als naaister kan je geen mooier compliment wensen. :)

My stepfather was over the moon with them. The best compliment I got was that he asked me where I had bought them. As a seamstress I really can't think of a better compliment. :)

Voor mijn mamaatje wist ik direct wat ik wou maken: een Julia sweater. Bij Bambiblauw zag ik de glitter sweaterstof en was direct verkocht.

For my mommy-dearest I know right off the mark what to make: a Julia sweater. At Bambiblauw I saw this sparkly sweater fabric and I was sold immediately.Het is niet gemakkelijk om voor iemand anders te naaien als je de maten niet hebt, Ik ben voortgegaan op de confectiemaat die mama heeft en dit bleek een goeie gok te zijn,
Verder heb ik geopteerd voor een brede hals aangezien dit haar het meest flateert.

It's not easy to make something for someone when you can't get their exact measurements however. I had to put my faith in going with my mum's confection size and it turned out that for this pattern it was the right guess. I did opt for the wide neck since that's what looks best on her.De volgende keer ga ik de mouwen iets breder maken, Net zoals mij heeft mama de gewoonte om mouwen wat op te stroppen maar bij deze sweater gaat het niet doordat het geen strechtstof was,
Niettemin was ook dit cadeau een schot in de roos.

I am however going to make the sleeves slightly wider next time I make it. Just like me, my mum has the habit of pulling her sleeves up a bit but because this sweater isn't stretch-fabric it doesn't really allow for it. Nevertheless, this present was a bullseye too.Stof kussens/fabric pillow: Canvas buck forest by Liesellove
Rits/zipper: Veritas
Patroon/pattern: eigen ontwerp (own design)
Stof/fabric Julia sweater: Glitter sweater by Bambiblauw
Patroon/pattern: Julia sweater by Compagnie M

You Might Also Like

1 comment: