Selfish sewing: Louisa dress

January 20, 2016 Mon P'tit Coeur 2 Comments

Toen ik de Louisa dress van Companie M. ontdekte voor kindjes was dit onmiddellijk een schot in de roos. Het was één van de eerste jurkjes die ik maakte voor Jade. Veel naai-ervarving had ik toen nog niet maar met de duidelijke instructies die we van Marte gewoon zijn, kwam dit tot een heel goed resultaat. Het kleedje is nu bijna te klein dus een nieuw project dringt zich op maar goed, deze dress was nu voor mij. Selfish sewing, oh God, we do love it. ;)

I first met the Louisa dress from Companie M. for kids and knew this would be a winner for Jade. It was one of the first dresses I made for her and I really hadn't that much experience at the time. The clear instructions, which we are used to, from Marta guided me effortlessly to a beautiful Louisa. The dress is almost too small so I have to sew a new one. This time it was a selfish sewing project and oh God, we do love it. Mijn hart maakte een vreugdesprongetje toen ik vernam dat Marte deze jurk ook voor volwassenen had gemaakt en binnenkort te koop was. Ik aarzelde dan ook geen seconde om het patroon aan te schaffen.

I was ecstatic when I learned that Marte created this pattern for adults as well and would be soon available. You can image I didn't hesitate a second to purchase it when it did.

Vooral de kangoeroezak is kenmerkend voor deze jurk en vind ik een fantastich detail aan deze jurk. Het mocht dan ook niet ontbreken bij mijn eerste Louisa.

The kangaroo pocket is very characteristic for the Louisa dress and I do love this detail. I had to have it for my louisa.


Ik koos er ook voor om de jurk volledig te voeren aangezien de buitenstof vrij dun is. Bij nader inzien is het ook een heel fragiel stofke dus ik zal snel een nieuw moeten maken om ervoor te zorgen dat ik ten allen tijde een Louisa kan dragen. Erg vinden we dit niet, nietwaar ladies?

The dress is fully lined with a light cotton fabric as the main fabric is quite light and fragile. Oh well, it's another excuse to make another Louisa and we don't mind at all, right ladies?


De kapmouwen dragen mijn voorkeur. Bij warmer weer zalig om dragen en bij koudere dagen gemakkelijk te combineren met een gilet.

My preference goes to the cap sleeves instead of the three quarter ones. It's pleasant to wear when it's warm and easy to combine with a vest on colder days.

Ja, zelfs de superkrachten komen naar boven met deze jurk. Super mom!

Yes, the Louisa is a perfect dress for this super mom!


Ik poseerde met plezier voor mijn favoriete fotograaf. Lekker gek doen, zeker met de kindjes die op afstand kijken en gekke bekken trekken. Alleen bij het afstellen van de flits, kiezen van de lens, enkele proef shots nemen, was ik even niet op mijn hoede. En toch vind ik het nog een geslaagde foto dus trakteer ik jullie ook nog op deze. :)

A lot of fun assured taking the pictures with my favorite photographer whilst the kids are acting crazy on the background. Apparently I was a bit distracted when my husband calibrated the flash, chose the right lens and took a couple of snap shots. I actually do like the picture so I decided to share it with you.


Je leest het al, deze jurk is een schot in de roos en één van mijn favoriete patronen. Er zullen zeker nog Louisas volgen zowel voor Jade als voor mezelf.

Yes, this dress is a real topper and one of my favorites. I assure you many Louisas will follow for both Jade and me.


Patroon/pattern: Louisa dress by Companie M.
Stof/fabric: Stoffen Verkempinck (Zandvoorde)
Rits/zipper: Stoffen Verkempinck
Paspel: Stoffen Verkempinck
You Might Also Like

2 comments:

  1. heel goed gelukt! Ik ben ook compleet fan van de louisa. Er ligt hier al een week een tweede exemplaar geknipt klaar, nu ik deze zie moet ik er dit weekend toch eens eindelijk aan beginnen, dan heb ik er deze winter nog genot van.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ken dat maar al te goed. Er ligt een tweede Jaanu klaar om te stikken maar geraak er gewoon niet. Hopelijk kan ik zondag toch een paar uurtjes naaien. ;)

      Delete