Fancy foxes

January 12, 2016 Mon P'tit Coeur 0 Comments

Toen ik bij een garageverkoop van Liesellove een stofje met vosjes zag, wist ik direct dat een prachtig hemdje zou worden voor Sean. En wie hemd zegt, denkt meteen aan de Theo van Zonen09.

When I saw a fabric with little foxes during a garage sale at Liesellove I instantly knew it would be a gorgeous shirt for Sean. When you say shirt, you automatically think of Theo from Zonen09.Het was de eerste keer dat ik me aan een hemd ging wagen en ik had er wel wat schrik van. Onterecht zo bleek. Het patroon spreekt voor zich en met de gedetailleerde handleiding kan er niks fout gaan.

It was the first time I was going for a shirt and I had my reservations. Totally unjustified so it seemed. The pattern is a joy to make and the detailed instructions guided me effortlessly through the sewing process to a perfect Theo.Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Vandaar dat ik mezelf een deadline gaf en er direct aan begon. Dan kon het excuus 'te weinig tijd' niet gebruikt worden. Je kent dat wel.
Wat was ik euforisch toen het hemd eindelijk af was en mijn kleine man zag stralen in zijn fancy foxes Theo! Hij stal dan ook de show op nieuwjaarsdag.

I immediately started sewing the Theo since I gave myself a deadline. Otherwise I would've been able to use the excuse that I had too little time. I'm sure you know that feeling.
You can imagine the joy I felt when the shirt was finally finished. My little man gleamed in this new fancy foxes Theo. And did he steal the show on New year's day.


Het is de eerste maar zeker en vast niet het laatste hemd dat ik maak voor Sean. Ik heb reeds twee stofjes klaarliggen om ze ook om te toveren in een Theo.

Voor deze versie ging ik voor de korte mouwen en een ecru paspel aan de achterkant. De contrasterende hoekjes en het zakje heb ik even gelaten voor wat het was maar het komt er zeker nog bij een andere versie.

It's the first but certainly not the last shirt I will make for Sean. Needless to say I already have two other fabrics I want to turn into a Theo.

For this version I opted for the short sleeves and ecru paspel at the back. The contrasting corners and the breast pocket were not used this time but I will certainly incorporate it in a next version.Stof/fabric: Vosjes by Liesellove (uitverkocht)
Paspel: Veritas
Knopen/buttons: Stoffen Verkempinck
Patroon/pattern: Theo by Zonen09


You Might Also Like

0 comments: