Merci Mammie

November 03, 2016 Mon P'tit Coeur 0 Comments

Sinds een tweetal jaar naai ik met liefde en passie kleren voor onze kindjes en af en toe doe ik eens aan selfish sewing. Ik heb nooit naailes gevolgd en heb me er gewoon 'ingesmeten'. Met trial and error kom je er ook; al duurt het iets langer. 
Zowel mijn meme als mijn mama kunnen naaien en mijn schoonmoeder heeft de opleiding van naaister genoten. De appel valt dus niet ver van de boom en komen die naaikriebels toch van ergens. Hihi.

Vandaag is mammie, mijn schoonmoeder, 65 jaar geworden. Vandaar draag ik deze post aan haar op. Het is een schat van een mens, werkelijk eentje uit de duizend, een rots in de branding. Niks is teveel gevraagd; altijd staat ze klaar en kan je op haar rekenen. Vrijwilligerswerk, eens babysitten, altijd bereid iedereen te helpen, een agenda die voller staat dan de onze, een levensgenieter. Ik denk dat ik haar zo wel heel goed beschreven heb. :)

Mammie staat ook altijd klaar om mij te helpen bij een naaiprojectje wanneer ik vastzit of advies nodig heb. De drang om iets perfect af te werken, zat er altijd al in bij mij maar is des te groter geworden sinds ik naai en mammie mijn naaimentor is. Geduld hebben daarentegen, daarop moet ik nog oefenen. Vaak denk ik aan mammie dat ze zou zeggen 'driegen want anders moet je los doen en dat doe je niet graag' of 'ale, neem eens meer naadwaarde want met te groot kan je nog innemen maar te klein daar kan je niks meer aan doen'.

Soit, dit allemaal om te zeggen dat ik dit naaiprojectje aan haar opdraag. In de LMV zomereditie van 2016 zag ik meerdere mooie patronen staan. Mijn oog viel op de speelse Isaac T-shirt. Ik had het al volledig in mijn hoofd hoe het vanonder mijn machine moest rollen. En warempel doet het deugd als het ook zo gebeurt. Het is een eenvoudig en snel patroon waar je alle kanten mee uitkan qua combinaties. De borstzak liet ik achterwege. Sean was enorm enthousiast want hij wou de T-shirt niet meer uit. Leuk complimentje van mijn kleine man.

We hebben ervan geprofiteerd dat het herstzonnetje zich dit weekend nog eens liet zien en hebben de foto's in de tuin genomen. Onze held staat altijd klaar om te showen voor de camera. Geniet van de foto's.

En mammie: gelukkige 65ste verjaardag. Liefs van je schatten. xxxPatroon: Isaac T-shirt by LMV
Gestreepte stof: Stoffenspektakel

You Might Also Like

0 comments: