All best things come in threes

April 08, 2016 Mon P'tit Coeur 1 Comments

Bye bye opvang en moekes, hello school!

Na twee jaar en half is het zover. Onze kleine meid mag naar het instapklasje. Geef toe, de tijd is nu toch echt voorbij gevlogen. Ik kan me nog herinneren dat ik nog maar eens 10 daagjes te vroeg bevallen was en zie nu. Maandag zal Jade in stijl (jaja, wat een prachtig rugzakje hebben we als cadeau gekregen van de moekes voor onze kleine meid!) naar school gaan samen met grote broer.

Het mag gezegd worden: de moekes van de opvang zijn supermoekes. Elke dag opnieuw staan ze paraat om de vele kindjes met veel liefde en energie te omringen. Elke dag opnieuw met een paar engeltjes en een paar monstertjes samen spelen. 
Ja hoor, Jade behoort tot dat laatste groepje. Ken je eigen kind.

Jade is een engeltje, maar vooral een bengeltje. Ze heeft een explosief karakter maar kan ook zo lief zijn. Dit hebben de moekes meermaals aan de levende lijve ondervonden. Ik weet nog goed dat ze zeiden: beter een kind met karakter dan eentje zonder. Geloof me, ik probeer me dit telkens wijs te maken bij één van Jade haar tirades. Bijgevolg vond ik het maar gepast om de moekes te belonen met een zelfgemaakt cadeautje.


Drie moekes dus drie cadeautjes om te maken. Eerst zat ik echt met mijn handen in het haar. Tenslotte naaien wel twee van de moekes dus wat moet je dan geven? En zal het wel mooi genoeg zijn?

Mijn motto is altijd: it has to be perfect. I don't settle for less. Ik moet het je niet zeggen dat de decovit dus een vaak gebruikt vriendje is.Bij haar zag ik dit tasje passeren en ik was er direct verliefd op. Geef toe: zo'n zakje (gebaseerd op A4 formaat) komt altijd wel van pas. Dus dan op zoek naar het perfecte stofje. Ik wou niet drie dezelfde zakjes maken dus heb ik ervoor gekozen om verschillende stofjes en voeringen te gebruiken.Wederom heb ik mijn stofjes gehaald bij Stoffen Verkempinck. Mijn walhalla als ik stofjes nodig heb.

De moekes mochten zelf kiezen welk zakje ze wilden en de keuze was direct gemaakt. Geweldig toch als iedereen overeenkomt en je de smaken wat kan voorspellen.De beertjes gingen naar Daryl.Het fuchia ging naar moeke Eliah.De waaiertjes doen al dienst bij jojoe, Carine.

Wil je ook zo'n zakje. Dit kan je zelf maken aan de hand van deze gratis handleiding. En anders wil ik er gerust eentje maken op bestelling. ;)


Stofjes en ritsen: Stoffen Verkempinck (Zandvoorde)

You Might Also Like

1 comment:

  1. Het monstertje, het bengeltje, maar toch wel vaak een engeltje. Een knuffelmie, een gekke meid zo zal me jade herinneren. Een nieuw hoofdstuk gaat beginnen, ééntje waar ze haar stevige karaktertje hard nodig zal hebben.
    Kleine mokke het gaat je goed, ne zekere tot ziens, ook aan mama, papa en broer. Nog een dikke dankjewel voor de leuke tijd en het fijne kadootje, jojoe Carine

    ReplyDelete