Make It Yourself - Editie 2016

December 19, 2016 Mon P'tit Coeur 0 Comments

Zaterdag vond de eerste editie van MIY (Make It Yourself) plaats in Torhout. Je kon er verschillende workshops volgen. Denk maar aan glazen etsen, Cameo lessen voor beginners, stempels en magneten maken, tekstborden, lightboards, ...

Ik had me ingeschreven voor de workshop van de tekstborden, gegeven door Sarah van Vnila gevolgd door een workshop glazen etsen, gegeven door Bianca van Miss Wobie. Stuk voor stuk zalige workshops om te volgen met een prachtig resultaat tot gevolg.

In de voormiddag begonnen we met een groepje aan de tekstborden. Elk van ons kon op voorhand een tekst kiezen. Aangezien ik volledig in de ban ben van de kerstsfeer was het voor mij vrij gemakkelijk en het was nog volledig op ons lijf geschreven. *grijns*


Op een kleine twee uur werd dit tekstbord verwezenlijkt.
Voor de nieuwsgierigen onder jullie geef ik even wat uitleg hoe je zo'n bord maakt.
Eerst maak je een wit bord gemaakt uit MDF of je koop het kant-en-klaar (afmetingen hier: 30cm op 30cm). Nadien kies je een tekst die je met de Cameo uitsnijdt op vinyl. Wanneer je je silhouette hebt gemaakt, breng je het over op je bord met transferfolie. Wanneer je vinyl op je bord hangt, verf je over de tekst. Je gaat er beter twee keer over en neem je een verfrol i.p.v. een penseel. Het dekt beter en je hebt minder het 'gestreept' effect. Zodra de verf droog is, haal je de vinyl eraf. Cautiousness is key in deze stap. Als je de vinyl er te snel afhaalt, kan je verf meekomen.

Veel pauze had ik niet want direct na het tekstbord volgde ik al de workshop glazen etsen bij Bianca (Miss Wobie). We hebben ons echt geamuseerd. Bianca had al sjablonen voorzien. Je kon kiezen uit dieren of planten. Persoonlijk vond ik de diertjes leuker dus koos ik voor een hond en een olifant. 


Hoe krijg je je glazen zo mooi versierd? Het is in een mum van tijd klaar en echt iedereen kan het.
Snij je sjaboon uit in vinyl. Breng dit met transferfolie over op je glas. Plak de vinylranden af met nog wat extra plakband (zoals je zou gebruiken voor het afplakken bij het verven). Breng de etspasta aan op je sjaboon. Leg er maar een dikke laag op want nadien haal je het teveel ervan af en kan je dit opnieuw hergebruiken. Nothing goes to waist. ;)
Laat de pasta een tiental minuutjes inwerken. Haal de overtollige etspasta eraf en was je glas onder water. 

Een aantal bijkomende tips.
- Draag handschoenen of wees heel voorzichtig want de pasta is bijtend.
- Je kan dit alleen toepassen op enkel glas. Dubbelwandig glas komt niet in aanmerking.
- Kijk eens naar de achterkant van je sjabloon wanneer je de pasta hebt aangebracht. Is het gelijk verdeeld? Zie je geen luchtbelletjes?

Je kan je al voorstellen dat ik de materialen onmiddellijk heb aangeschaft bij Feeëriekehttp://www.feeerieke.be/ om ook thuis aan de slag te gaan. Je kan er een ideaal en persoonlijk geschenk mee maken. Versier drinkglazen, een vaas, een spiegel,...

Heb je er ook zin in gekregen na het lezen van mijn blog? Hou zeker de website van Feeërieke en FB in de gaten. Op 11 februari 2017 vindt namelijk de tweede editie van MIY plaats; ditmaal in Sint-Amands (Antwerpen). Kom zeker eens langs want het is zeker de moeite waard.

Nog eens dikke merci aan Sarah en Bianca voor de leuke workshop. :)


You Might Also Like

0 comments: