Wikkelkleedje versus wikkelbloesje

May 19, 2016 Mon P'tit Coeur 0 Comments

Er was eens een bloesje dat ik echt graag zag in een boek. Maken die handel, dacht ik. Het was mijn tweede projectje toen ik net startte met naaien. Het ging heel vlot buiten de mouwen. Daar heb ik wat op gesakkerd. Het bloesje raakte af en verdween in Jade haar kast. En het bleef daar maar. Twee zomers verstreken tot ik vorige week besliste dat het echt warm genoeg was om dit aan te doen voor ons uitje naar Planckendael.


Indertijd (lees: twee jaar geleden) heb ik een 92 genomen als maat aangezien dit de kleinste maat was in het boek. Initieel was het eigenlijk een wikkeljurk maar met een legging eronder, passeert het gemakkelijk als een wikkelbloes. Het is lekker luchtig en de 'ruffle sleeves' zijn nu hot. Je ziet dat oude mode echt nog hip is. ;)


Het bloesje heeft de speeldag in Planckendael doorstaan en hangt opnieuw netjes in Jade haar kast te wachten tot het nog eens gedragen wordt. Een snel en gemakkelijk project dat ik zeker nog eens zal herhalen in de toekomst.

En nu trakteer ik jullie nog op wat sfeerbeelden uit Planckendael.


Patroon: Wikkelkleed uit een boek voor kleertjes naaien
Stof: Stoffenspektakel Gent (3 jaar geleden)You Might Also Like

0 comments: